Crutoane


Crutoanele sunt acele cubulete de paine simpla  care odata asezonate aduc un plus de savoare in orice preparat le-ai folosi. Putem sa le obtinem sotate in tigaie sau coapte in cuptor. Eu le prefer in cuptor unde pot controla temperatura mai usor. Iata de ce avem nevoie:

  • 300 g paine
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  •  un praf de sare fina                                                                                                           Folosesc paine alba, feliata si care nu are zahar in compozitie. Am incercat si cu alte tipuri de paine (secara, tarate) dar prin coacere se modifica gustul si culoarea.
  •  Mai intai incalzim cuptorul la 130 grade.
  • Portionam painea in cubulete    
  •   stropim cu ulei de masline    
  • amesctecam  si presuram un praf de sare 
  • oregano
  • busuioc    
  • amestecam si punem in cuptor pentru 15-20 minute. Le verificam si le mai amestecam  sa se coaca uniform. Oricum ele vor iesi colorate diferit, cele cu mai mult ulei fiind mai inchise la culoare. Dar le verificam dupa 15 min cat de crocante sunt. Cuvantul cruton l-am imprumutat de la francezi, ceea ce inseamna crusta, crocant si nu ars.  Gata cu vorba ca uitam de ele!
  •  asa arata ale mele astazi  
  • Le las sa se racesca si le pastrez intr-o cutie inchisa cu garnitura, pentru a ramane crocante mai mult timp.

Have any Question or Comment?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 820 de abonați