Limonada cu ghimbir este bautura mea preferata pe timpul verii. Este foarte usor de pregatit, de aceea vreau sa va arat cum puteti pastra ghimbirul in frigider gata pregatit pentru a-l pune in limonada.

Acum 3 ani cand am deschis restaurantul, am venit cu un meniu nonconformist,  foarte greu de acceptat la prima vedere de consumatori. Preparatele aveau ingrediente diferite de meniul clasic, pentru ca voiam sa arat ca dispunem de atatea resurse naturale aducatoare de  energie, sanatate si gust. Dupa clasica Limonada, aveam Ghimbirata- preparata cu ghimbir, miere si suc de lamaie. Asa a ajuns in Vama Ghimbirata.  Ca mai in jos pe strada au inceput sa o faca cu sirop de zahar si „concentrat de lamaie”  si  dubla la pret.. ? Important este sa stim cat de sanatos este ghimbirul si sa-l introducem in alimentatia noastra in cantitati optime pentru organism.

Desi ghimbirul il gasesc  acum in toate supermarketurile, caut mereu bucatile de rizomi care sunt mai mici si ferme, ca sa nu fie atos si sa fie suculent.  

Il putem folosi atat proaspat, cat si macerat.

Pentru a-mi fi comod sa-mi fac ghimbirata sau ceai la orice ora, il pastrez la frigider sub urmatoarea forma:

– il curat cu o lingurita si il dau pe razatoarea mica 

– il pun intr-un recipient impreuna cu miere si suc de lamaie

Peste 100 g de ghimbir pun 1 lingura de miere si 40 ml suc de lamaie. Se amesteca bine si tot amestecul il pun intr-un borcan sau recipient cu capac in frigider, la macerat  care poate fi pastrat pana la 10 zile.  

Si acum sa ne facem o ghimbirata sa avem pofta de sporovait!

Tot ce avem nevoie pentru un pahar de 300 ml:

  • 1-2 lingurite de ghimbir din frigider sau proaspat ras
  • 40 ml suc de lamaie
  • 1 lingura miere naturala
  • apa plata/ apa minerala

 

Cand facem ceai: adaugam apa fierbinte peste 1-2 lingurite de ghimbir si cand temperatura ceaiului mai scade, adica sa ajunga cam la 40 de grade, adaugam mierea pentru a-si pastra toate proprietatile. Iar pentru a ne bucura de toata energia, preferential- lamaie, obligatoriu- un zambet!