Rulouri de dovlecel umplute cu crema de branza proaspata


Rulouri de dovlecel umplute cu crema de branza proaspata

Fie vara, fie iarna, acest dovlecel umplut cu crema de branza proaspata este un aperitiv minunat! Nu necesita coacere si este rapid de realizat, chiar si pentru cei ce nu au bucataria printre pasiuni. Avem ingrediente putine si totul tine doar de gust. Ce trebuie sa pregatim:

  • un dovlecel
  • 150 g branza proaspata
  • 1 lingura seminte de pin
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 frunze de busuioc
  • sare
  • piper

  • mai intai alegem un dovlecel mai mic, pentru ca trebuie feliat cu un curatator de legume si pentru a avea felii frumoase, latimea feliei va trebui sa incapa lejer in lama curatatorului ( mai pot fi dati pe un feliator electric sau razatoare mandolina).
  • avem tot dovlecelul feliat
  • intr-un bol mai mare punem o lingura suc de lamaie 
  • si una de ulei de masline     
  •  sare  si amestecam              
  • trecem pe rand, pe fiecare fata, feliile de dovlecel. 
  • Le asezam intr-o parte a bolului pe care il tinem inclinat in asa fel incat sa avem mereu sos pentru a trece toate feliile.
  • le lasam deoparte la marinat, timp in care pregatim branza. Nu sariti peste acest pas si sa faceti branza mai intai pentru ca feliile de dovlecel prin marinarea cu sare, ulei si lamaie se inmoaie si pot fi rulate usor, altfel se rup.
  • peste branza proaspata punem putina sare, pentru ca vom adauga sosul ramas de la dovlecel                                                                                              
  • adaugam frunzele de busuioc tocate (mai intai spalate si uscate in hartie prosop)    
  • punem semintele de pin. Eu le pun asa, crude. Pentru mai multa aroma pot fi coapte putin in tigaie dar nu mai sunt atat de sanatoase:)) 
  • piper
  • amestecam usor feliile de dovlecel astfel incat sa se scurga tot sosul dintre ele. Acest sos il punem peste branza si amestecam.         
  • Aceasta este crema cu care vom umple feliile de dovlecel.     
  • branza o putem aseza cu o lingurita pe felia de dovlecel insa mie mi se pare mai usor sa folosesc un pos din celofan (sunt excelente pentru ca sunt de unica folosita- le gasim in comert in pachet de 20 pungi cu tot cu dui). Vorbind de dui, forma prin care iese crema de branza, trebuie ales unul cu deschidere mai mare sau, cum am facut eu, l-am crestat cu un foarfece mai mult, sa poata iesi semintele de pin.
  • incepem sa umplem feliile, lasand cate 1 cm la fiecare capat
  • rulam de la coada dovlecelului    
  • asezam  pe farfurie                   
  • Atentie! Acest preparat, gata asezat pe farfurie, dupa o ora incepe „sa lase apa”. De aceea in restaurant il faceam pe loc, cu feliile de dovlecel taiate pe rotund, ca sa-l putem realiza cat mai repede.
  •  Pot fi tinute separat in frigider crema de branza si dovlecelul feliat, dar dovlecelul nu va avea aceeasi textura crocanta. Insa oricum ar fi servit, este o explozie de arome si sa nu uitam de beneficiile semintelor de pin: Pe langa grasimile sanatoase de care abunda, pe langa vitaminele A, E si K, fier, cupru,  eu le ador pentru  acidul pinoleic care inhiba eliberarea unor hormoni care provoaca starea de foame. Deci, fie iarna si le servim in zilele dintre Craciun si Anul Nou, fie vara si le servim intr-o zi de plaja, aceste rulouri sunt perfecte!

Have any Question or Comment?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorii

Abonare la blog via email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 820 de abonați